Okusi tradiciju u svakom zalogaju

Dobrodošli u svijet ukusa, tradicije i stručnosti! Ovdje se spaja bogatstvo vještina starih majstora tjestenine s najsavremenijom tehnologijom kako bismo vam pružili vrhunski doživljaj okusa. Svaki korak u procesu izrade naše tjestenine obiluje pažnjom i predanošću, nasljeđujući tradicionalne tehnike, ali istovremeno koristeći najnovije tehnološke inovacije kako bismo osigurali vrhunsku kvalitetu i dosljednost proizvoda.

Tradicionalni način proizvodnje naših tjestenina učimo od najboljih.

Agroideja d.o.o. je 2021. godine uradila projekat proizvodnje tjestenina. Opremu i tehnologiju smo preuzeli od Zanatske djelatnosti “M tjestenine” Goražde. M tjestenine u vlasništvu Mehe i Ćamile Bešlija su 20 godina uspješno proizvodili tjestenine za goraždansko tržište po tradicionalnim receptima i sa puno ljudskog rada.

Naš cilj je da takvu proizvodnju nastavimo, da veliko znanje i iskustvo koje ima Ćamila Bešlija prenese na uposlenice Drina i da koristimo sirovine proizvedene na našim poljima u Ustikolini.

Krajem 2021. godine Agroideja d.o.o. je registrovala poslovnicu Drina-Agroideja u Goraždu i započeli smo sa proizvodnjom.

Napredak kroz Vrijeme: Zanat i Tradicija u Proizvodnji Bosanskih Delikatesa

“Vrijeme pokazuje koliko smo kvalitetno radili. Naša tjestenina je bila tražena, a proizvodili smo i domaće kolače, baklave, orginalni bosanski lokum koji smo zadržali do kraja. I ovdje uskoro počinje proizvodnja bosanskog lokuma.

Za svaki od proizvoda vrijedi da je najvažnije pripremiti tijesto. Recepti za tradicionalne proizvode su jednostavni, brašno, voda, friška jaja i iskustvo. Ovdje su ubacili tjesteninu sa paprikom i špinatom i vrlo je ukusna, inače sve što se radi je domaće i prirodno“

Tjestenina se priprema upravo tako po tradicionalnim receptima.

Zna se kako se pravi pilav, mijesi se tijesto za jufku, pa se natire, razvuče, reže, a sad to sve radi mašina. Najkomplikovanije su spiralne makarone jer treba tijesto pripremiti da se fino motaju i da budu kvalitetne kad se kuhaju.

Sve ostalo je manje više slično, pilav, tarhana, fidelina..

Bitna je priprema tijesta, i da se fino osuši i upakuje. Za sve je potrebna vještina i iskustvo.

To je zanat, a zanat se uči”, kaže Ćamila.

Naši proizvodi

Kontaktirajte nas

Drago nam je što želite stupiti u kontakt s nama! Molimo ispunite kontakt formu i javit ćemo Vam se u najkraćem mogućem roku.

6 + 5 =

Agroideja d.o.o.

Bulevar branilaca Dobrinje bb, Sarajevo

Mobitel: +387 61 148 841
Telefon: +387 33 658 458

Drina-Agroideja

22. Maja 2A, Goražde

Mobitel: +387 61 618 047

Agroideja d.o.o. © 2024